top of page

RAVINTOVALMENNUS​

Hyvän syömisen perusteet ovat kaikille yhteisiä riippumatta siitä, onko aktiivinen liikunnanharrastaja vai ei. Terveyttä ja hyvinvointia edistävät tekijät, kuten ravinnon riittävyys, monipuolisuus ja laatu ovat kaikille ihmisille tärkeitä ravitsemuksen kulmakiviä.

Ravintovalmennus tähtää terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen parantamiseen. Ruoan laadun ja määrän tulee olla sellainen, että se edistää terveyttä ja painonhallintaa.

Ruokavaliosta meidän tulee saada tarkoituksenmukainen määrä energiaa, tasapainoisesti hiilihydraatteja, proteiinia, rasvaa, sopivasti vitamiineja ja kivennäisaineita sekä riittävästi vettä.

Ravintovalmennuksessa tähdätään omien oivallusten, tuntemusten ja ymmärryksen kautta pysyvään hyvää ruokavalioon ja elämäntapamuutokseen.

Hyvään ravitsemukseen kuuluu aterioiden säännöllisyys ja järkevä rytmittäminen sekä ruoan maukkaus, nautinnollisuus ja syömisen ”fiilis” sekä yhteisöllisyys.

Tarjoan myös urheilijoille ja kuntoilijoille ravintovalmennusta. Hyvästä ruokavaliosta on urheilijoille ja tavoitteellisesti harjoitteleville kuntoilijoille niin suurta hyötyä, että ruokavalioon tulisi kiinnittää yhtä paljon huomiota kuin itse harjoitteluun.

Ravinnolla voi vaikuttaa paljon mm. vireystasoon, suorituskykyyn, palautumiseen ja immuniteettiin ja painonhallintaan.

Ravintovalmennuksen alussa tehdään yhdessä asiakkaan kanssa laaja-alainen esitietojen kartoitus, jossa voidaan parhaiten ohjata kohti itselleen asettamia tavoitteita. On sitten tavoitteenasi painonhallinta, laihtuminen, elämän tapamuutos tai fyysinen kehitys urheilijana tai kuntoilijana.

bottom of page