top of page

JUOKSUVALMENNUS

 

Tuntuuko siltä, että juoksu takkuaa, hengitys ei kulje, lihaksisto kipuilee, juoksun rytmi on hankalaa tai se tuntuu kaikin puolin raskaalta ja epätasapainoiselta. Syyt johtuvat pitkälti siitä että perustekniikka on puutteellinen ja se hidastaa juoksua ja heikentää hyötysuhdetta, jolloin myös väsyy nopeammin. Lisäksi juoksutekniikan puutteet voivat altistaa rasitusvammoille.Olet sitten aloitteleva tai jo kokeneempi juoksija valmennus auttaa nostamaan juoksusi uudelle tasolle.

Juoksuvalmennuksen  tavoitteena on, että opit juoksemaan teknisesti oikein, parannat kuntoasi ja saat harjoitteluusi monipuolisuutta. Teemme erilaisia juoksuharjoitteita, jotka kehittävät juoksuasi ja jolla saat myöskin vinkkejä jatko harjoitteluun miten ylläpitää motivoivaa juoksuintoa päällä.

Tarjoan juoksukursseja ja harjoitusohjelmia kaikentasoisille juoksijoille aloittelijoista kilpakuntoilijoihin. Lisäksi onnistuu henkilökohtainen valmennus sekä etävalmennus mahdollista.

Räätälöin valmennustarpeet yksilöille, yrityksille tai ryhmille, suunnittelen aina yhdessä asiakkaan kanssa, vastaamaan hänen valmennuksen tavoitetta. Juoksuvalmennus voidaan myös sisällyttää esimerkiksi juoksutekniikkaharjoittelua, juoksijan voimaharjoittelua, kehonhuoltoa, ravinto-ohjausta tai luentoja. Ole rohkeasti yhteydessä ja suunnitellaan sinulle sopiva valmennuskokonaisuus sinun tarpeesi ja kehityskohteesi huomioiden. Olen sinua varten olit sitten vasta aloittamassa juoksuharrastusta tai jo tavoitteellisesti juoksun harrastaja tai kilpaurheilija.

TERVEYTTÄ EDISTÄVIÄ ASIOITA MIHIN JUOKSU VAIKUTTAA

Juoksun hyödyt ovat rajattomat. Juokseminen vahvistaa hengitys ja verenkiertoelimistöä. Juoksu parantaa lihaskuntoa.
Juoksu vahvistaa luustoa jalkoihin kohdistuneen iskutuksen vuoksi. Nivelet ja jänteet pysyvät elastisina ja vahvoina. Juoksu parantaa unen laatua. Juoksu lisää mielialaa nostavien serotoniinin ja noradrenaalin määrää sekä mielihyvähormoni dopamiinin määrää. Myös veressä kiertävien endorfiinihormonien määrä nousee.

Juokseminen laskee stressistä syntyvän kortisolin määrää.
Juoksu auttaa painonhallintaan. Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta paranee. Juoksuharjoittelu nostaa ”hyvän” kolesterolin (HDL) ja laskee ”huonon” (LDL) kolesterolin määrää veressä.

KEHON JA MIELEN VUOROVAIKUTUSTA JUOSTEN. Juokseminen antaa voimakkaan syvätuntokokemuksen. Juoksussa vaadittava vahva ja syvä hengitys lisää yhteyden tunnetta omaan itseen ja kehoon. Juostessa olet läsnä omassa kehossasi. Juoksu on loistava pysähtymisen ja itsensä päivittämisen tilaisuus. Juoksun aikana kohtaat ajatuksesi.

 

 

 Juoksuvalmennuksen kokonaisharjoittelun elementit:

Voimaharjoittelu


Intervallit

Kehonhuolto

 

Runfulness

Ravinto

Lepo

Juoksutekniikka

Koordinaatiot

Peruskestävyys

Vauhtikestävyys

Maksimikestävyys

 

Nopeuskestävyys

LISÄTIEDOT & ILMOITTAUTUMISET
JUOKSUKOULUIHIN

Kiitos ilmoittautumisesta!

bottom of page